TDR elektrische fiets

Nieuw niet alleen op de Nederlandse markt is de geheel van Nederlandse bodem de TDR Flox en de TDR Foxx. De TDR elektrische fiets is van oud wieler professional en ploegleider Theo De Rooij.Wat hebben TDR, wielrennen, gezondheid en fietscomfort met elkaar te maken? Alles dus. De basis van plezierig fietsen is natuurlijk hoe de fiets past, de geometrie en hoe soepel de fiets fietst. Dit lijkt niet zo belangrijk want een elektrische fiets ondersteunt toch en hoef je niet zo veel kracht te zetten bij het fietsen.
Dat klopt, maar ondanks de elektrische ondersteuning is de soepelheid heel belangrijk. Hierdoor is The De Rooij een motor gaan ontwikkelen en het eindresultaat mag er wezen. De TDR Flox en de Floxx hebben een druppelvorm midden motor. “Als je het niet weet, valt hij niet op”
Samen met de naafversnellings-fabrikant uit Amerika, NuVinci, heeft Theo de Rooij een stille en aangename elektrisch ondersteunde fiets op de markt gebracht.
Omdat de TDR elektrische fiets zo natuurlijk en soepel ondersteund, merk je bijna niet dat je ondersteund wordt.

Flox en Floxx? 
De 2e x staat voor automatische versnelling, de NuVinci Harmony naafversnelling. Ook dit is een bijzondere ervaring.
Naast de traploze en soepele versnelling NuVinci, schakelt de Harmony automatisch. Terug schakelen wanneer snelheid wordt geminderd of wanneer er meer weerstand is door een helling, naar boven schakelen wanneer de snelheid verhoogd enz. Door het automatische schakelen, wat overigens uitgeschakeld kan worden, wordt energie gespaard en belasting van gewrichten verlaagd en elektrisch fiets nog gemakkelijker gemaakt. Ook bij een hand blessure of beperking in motoriek is dit een uitgelezen schakelmethode om zo de hand en pols te ontlasten.

TDR elektrische fiets

 

“Maar een prof wielrenner gaat toch niet elektrisch fietsen?”
Waarop niet? “Altijd goede benen en zonder zweet op mijn rug op het werk komen”
Al decennia lang weten coaches en wielrenners dat ‘klein rijden’ prestatie bevorderend werkt. Het effect van het fietsen met een lichte versnelling is de vorming van minuscule bloedvaatjes in de spieren, waardoor de spieren beter doorbloed worden en er meer bloed naar de spieren getransporteerd kan worden. Meer bloed betekent meer zuurstof en dus efficiënter en harder fietsen. Vaak beginnen sporters die zwaar geblesseerd zijn hun revalidatie door met een lichte versnelling op een fietstrainer te gaan fietsen. Vanaf het moment dat sporters met lichte, soepele tred op een hometrainer fietsen gaat hun herstel aanzienlijk sneller. Oorzaak: de bloedsomloop wordt gestimuleerd, het herstel begint. Als u regelmatig en licht fietst zal dit effect ook bij u optreden. Het regelmatig fietsen met een hoog trapritme heeft mede tot gevolg dat u overtollig vocht in de benen afvoert. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en verbeterd. Dit proces is onafhankelijk van leeftijd en lichamelijke conditie.

Het is de moeite waard om deze bijzondere elektrische fiets met eigen ontwikkelde middenmotor uit te proberen. Wij hebben de TDR Floxx staan. kom proef rijden op deze elektrische fiets of op een andere bijzondere elektrische fiets bij GoCool in Doetinchem

TDR elektrische fiets